nymåne ceremoni

Januar 2017

Nymåne Ceremoni

Nymåne ceremoni

Nymånen er den sorte måne, den mørkeste nat. Det er det ultimative feminine mørke, der har været anset som farligt og truende gennem århundreder. Det er her Gudinden er stærkest og det kræver sit mod at bevæge sig ind i det feminine mørke. Den mørkeste fase af hvilken som helst cyklus, har altid været symbolet på overgangen mellem det gamles død og det nyes fødsel. Der er mange, der har brug for en ceremoni netop nu, hvor vi føler at mørket har spredt sig over vores verden. Det er i mørket lyset stråler klarest og det er i mørket der er tid til eftertanke, healing og drømme om fremtiden. Der er mindre aktiv energi, da mørket er beregnet til reflektion og meditation, til at se indad og mærke efter både fysisk og psykisk.

Når du er opmærksom på månens faser og synkroniserer dit liv med månens cyklus, kan du opdage at du får mere energi på din projekter og at dine intentioner nemmere bliver ført ud i livet.  Der kan være perioder i vores liv, hvor vi føler os mere draget til at ære månen og arbejde mere bevidst med dens energi. Når du tænker på, hvordan Månen påvirker tidevandet i verdenshavene, er det ikke så uforståeligt at den også påvirker os mennesker, hvis kroppe består af 60-75% vand.

Nymånens energi er forbundet med nye begyndelser, det er her du “sår dine frø” og Fuldmånen er når du høster og afslutter eller skifter retning i dine projekter.

Det skal du bruge til din ceremoni

For at skabe din egen nymåneceremoni, skal du bruge papir og blyant, stearinlys, din ynglingskrystal, en rød snor/tråd, måske en smuk blomst og andre genstande, du føler dig spirituelt forbundet til. Det kan fx være en Madonna eller en strandsten eller en hvilken som helst  genstand, der har betydning i forhold til den intention du vil give liv den dag.

Dit Nymåne alter

Forbered et særligt alter til ære for Nymånen. Hvis du har plads til at det bliver stående fremme, er det fint. På den måde kan du nemmere holde intentionen og energien i de mål du introducerer i Nymånens energi. Dit alter bygger du op omkring krystaller du føler har den rigtige energi for dig, friske blomster, stearinlys og hvad der ellers giver dig en fornemmelse af ceremoni, respekt og skønhed. Der skal være noget, der åbner dine sanser og holder dig fokuseret på månens og naturens energi.

Din Ceremoni

Allerede når du bygger dit alter, er din ceremoni startet. Arbejdet med at skabe dit eget hellige rum med skønhed og energi, forstærker din forbindelse og dine intentioner. Tænd stearinlyset som det sidste og tag papir og blyant frem. Sæt dig i en god afslappet stilling og mediter et par minutter, med fokus på dine intentioner for denne Nymåne. Hvad ønsker du at få mere energi til, hvilke visioner skal realiseres, hvor har du brug for mere power for at manifestere dine drømme? Skriv det ned på papiret, fold papiret sammen, hold det mellem dine hænder og pust på det 3 gange. Med de 3 pust, overfører du din styrke til intentionen og giver den liv. Første pust er for det mentale element, andet pust for det følelsesmæssige element, tredje pust er handlekraften og livsglæde der får det til at ske.

Placer papiret på dit alter, under en krystal, eller bind en rød snor om det. Krystallen vil kanalisere energi til din intention og give den mere power, den røde snor vil hjælpe med mere styrke til at føre intentionen videre fra papir til virkelighed.

Afslutning på Ceremonien

Det er nu du skal fejre den nye begyndelse, så find den måde der virker bedst for dig og som vil få dig til at have lyst til at gøre det igen - på den måde skaber du dit eget måneritual. Gå en tur under nymånen, lav yoga månehilsner, hør god musik og dans dig fri og glad - hvad der nu er mest tiltalende for dig.

Dit papir bliver liggende under krystallen eller på alteret frem til Fuldmånen. Her kan du så tage stilling til hvad din intention nu har behov for.

Du kan læse om Fuldmåne ceremoni her