Sommersolhverv

Sommersolhverv er den 20 / 21. juni med smuk energi og lange lyse nattetimer.
 
Denne tid på året er noget helt særligt (og ikke kun fordi min fødselsdag er d. 20. juni......) Uanset om solen skinner eller ej, beder denne dag om sin egen ceremoni for at ære og fejre sommerens midte. Helt fra gamle tider har vi mennesker fejret overfloden og lyset på dette tidspunkt af året og du kan skabe din egen ceremoni helt enkelt.
 
Pluk en smuk buket blomster, tænd et lys eller et lille bål (pas på brandfare) og gør status over de første 6 måneder af solåret. Byg et alter med blomster og lys eller pynt din bålplads med de blomster der er fremme netop nu. Du kan tilføje alt der føles rigtigt for dig - krystaller, æteriske olier, sommerpynt og måske din tromme?
 
Tænd dit bål eller lys og tænk over hvad du har sået og sat i gang i løbet af foråret - fokuser på hvad der er nødvendigt for fortsat at pleje dine intentioner og drømme og høste dine resultater om et par måneder. Der er næsten altid nogle af vores visioner der ikke blev som vi havde håbet - og så er der andre projekter der måske fik mere liv end du havde turde håbe..... lav status og smid det du ikke længere kan bruge, ind i flammerne.
 
Sæt en intention for de næste 6 måneder og skriv den evt ned på et stykke papir du gemmer og tager frem igen den 21. december.
 
Udtryk din taknemmelighed for Solen, Lyset, Himlen og Jorden - og planlæg gerne din ceremoni et sted ved vandet, så du kan omfavne alle naturens kræfter. Astrologisk går vi ind i Krebsens tegn lige om lidt - det er et vandtegn, så det er godt også at ære Havet. Hvis du ikke har mulighed for at være tæt på vand, kan du tilføje vand til dit alter ved en smuk skål med vand, der eventuelt pyntes med blomster.
 
Luft, Sol, Vind er maskuline elementer, Jord, Hav og Måne er de feminine elementer - det er godt at have balance i sin ceremoni og indtænke både det feminine og det maskuline.
 
Nyd din ceremoni og din tid til reflektion - ær og værdsæt skønheden i naturen omkring dig netop nu.
 
Billedet her er fra den ceremoni jeg afholdt på stranden sidste sommer - om et par timer sker det igen - i kærlighed, gensidighed og forbundethed med naturen.