Healer-Ringen medvirker på DR2 - Alternativ Behandling

Første program blev vist i juni 2014, og viser mulighederne indenfor alternativ behandling. Det rigtig spændende er, at de personer der afprøver behandlingerne i programmet, alle er "opgivet" af lægerne, men får hjælp gennem det alternative - nogle føler sig faktisk helbredt!

Programmet viser blandt andet et forsøg på Rigshospitalet, hvor vi måler healingenergiens påvirkning af klientens krop. Det var ikke så målbart som Lasse og jeg prøvede at bevise - men den pågældende overlæge var positivt overrasket over den ret atypiske, totale mangel på udslag hos klienten på briksen. Faktisk var målingslinierne på skærmen så lige, at der ikke kunne registreres noget...... Til gengæld kunne vi se, at så snart mine hænder rørte ved klienten og arbejdede med energien, faldt vedkommendes hvilepuls med 5 slag i minuttet - når jeg løftede hænderne steg den straks igen.

Temaaften på DR2 med Lasse Spang-Olsen  - se eller gense her

Ny programrække blev vist i foråret 2015 og omhandler lidt mere eksperimenterende behandlingsmuligheder. Se programmet her

 

Pressemeddelse fra Healer-Ringen

En hånd til healerne?

”Der er mere mellem himmel og jord end vi naturvidenskabsfolk kan forklare og vi prøver altid at forklare det med de ting, vi ved. Men der findes nogle ting, vi ikke forstår”, siger professor og overlæge fra Aalborg Universitetshospital Asbjørn Mohr Drewes i Lasse Spang Olsens temaudsendelse på DR 2 den 21. juni, om alternativ helbredelse, efter at have fulgt 5 forskellige personers vellykkede behandlingsforløb hos 5 forskellige alternative behandlere. ”Alternative behandlinger, der virker, vil før eller siden komme til det etablerede system”, supplerer han. Jeg tror, at han har ret. Til gengæld kommer det ikke til at ske over night. Desværre!

Som formand for Healer- Ringen – branche- & interesseorganisationen for healere i Danmark – var jeg inviteret til at medvirke i udsendelsen, og det gjorde jeg med fornøjelse. Modsat de fleste journalistiske bearbejdninger af emnet alternativ behandling udsprang Lasse Spang Olsens motivation til at lave udsendelsen hverken af lysten til at afsløre de alternative behandlinger som fup eller af lysten til at udstille det offentlige sundhedssystems repræsentanter som fordomsfulde ignoranter. I stedet var hans ærinde at undersøge om, der rent faktisk er alternative behandlingsformer, der virker. Det overrasker selvfølgelig ikke mig, at Lasse Spang Olsens lille undersøgelse viser, at healing kan hjælpe en kvinde, der lider af kraftige migræner. De behandlere, der bruger hypnose, akupunktur, naturpræparater eller psykomotorik, som man også stifter bekendtskab med i udsendelsen, er sikkert heller ikke overraskede over at se et vellykket behandlingsforløb på baggrund af deres kunnen.

Jeg vil opfordre alle til se eller gense udsendelsen på DR’s hjemmeside. Når Lasse Spang Olsens udsendelse er vigtig, så er det fordi den sætter fokus på 4 ting: 1) Det offentlige sundhedssystem mangler viden om healing.  2) Der mangler undersøgelser, der dokumenterer de positive virkninger af healing. 3) Uden valide undersøgelser bliver healing ikke en del af det offentlige sundhedsvæsen. 4) De undersøgelser bliver ikke gennemført fordi dem, der skal finansiere dem, som f.eks. medicinalindustrien eller fondene ikke har en interesse i at understøtte, at de bliver gennemført! Med andre ord: Det er svært at ændre status quo med mindre, der kommer mere offentlig debat om denne problematik, og her kan udsendelsen måske give en hånd til healerne - så at sige.

Tilbage i år 2000 bad Sundhedsministeriet Sundhedsstyrelsen om at skrive til landets sygehuse med opfordring til så vidt muligt at acceptere patienters ønske om at benytte alternativ behandling under indlæggelse på sygehus. Dette har dog ikke haft den store effekt for vores fag. I Healer-Ringen så vi gerne, at det danske sundhedsvæsen kiggede lidt mere imod USA, England eller Spanien, hvor healing mange steder bliver tilbudt til patienter og deres pårørende på hospitaler. Dette medfører kortere indlæggelser, mindre medicinering og højere livskvalitet. Der er også udført kliniske forsøg i USA med healing mod depression, der viser forbløffende resultater.

I Healer-Ringen arbejder vi dagligt med at fremme kendskabet til healing i befolkningen og hos de offentlige myndigheder og med at løfte kvaliteten af healernes arbejde gennem uddannelse og certificering af behandlere. Det kunne være dejligt, hvis det offentlige sundhedssystem lod sig inspirere til at tage et medansvar for at generere større viden om healing. Vi er parate til et samarbejde med fokus på at øge danskernes sundhed og velvære.

 

Christin Bjergbakke

Formand for Healer-Ringen